Craniosacraal therapie is

een zachte rustgevende therapie

die werkt met lichte aanraking bovenop je kleren

terwijl je op de behandeltafel ligt

 

Hoe werkt het?

Via het warme fysieke handencontact komt je aandacht bij je lichaam en bij alles wat daar te voelen is. Door deze aandacht, zowel van de therapeut als van jezelf, zal je lichaam spontaan tonen wat er leeft en wat op dat moment aan de orde is. Je leert op een rustige manier bij je sensaties aanwezig te blijven, ze te herkennen en erkennen waardoor je lichaam spanningen kan loslaten.

 

We gaan nergens naar op zoek, we laten komen wat komt: jouw lichaam beslist welke spanningen aan bod komen en wanneer het tijd is om los te laten. Op die manier blijft het altijd veilig, vermits het lichaam een eigen systeem heeft om jouw draagkracht te meten en zich erop af te stemmen.

 

Loslaten kan op verschillende manieren gebeuren en is niet te voorspellen: een diepe zucht, trillen en schudden, tranen of emoties, woorden, langzame bewuste bewegingen, of gewoon in de diepe stilte. 

 

Benieuwd naar hoe deze therapie anatomisch werkt? Lees meer...

 

Wat doet het?

Craniosacraal therapie is in staat om je op een diepe laag aan te raken, daar waar je met je bewustzijn nauwelijks nog kan volgen. Ze werkt rechtstreeks met je zenuwstelsel en brengt je overactieve vecht/vlucht/bevriessysteem tot rust. 

Ze maakt contact met stress en trauma's die diep verankerd in je lichaam vastzitten en die van daaruit je leven (in de war) sturen. Ze maakt je lichaam terug vrij om natuurlijk te bewegen waardoor er meer ruimte komt in alle aspecten van je leven.

Lees meer over hoe stress en trauma gelinkt zijn aan het lichaam.