Waarom een vak over financiële vrijheid, wanneer mijn hart en ziel uitgaat naar heling, bewustzijn en evenwaardigheid?

Er valt veel te zeggen over de geldstromen in de wereld.

- De corruptie.

- De onzichtbare bankiers.

- De ongelijke verdeling van al het geld op aarde (1% - 99%). 

- De illusie die geld is, in stand gehouden door de massa, voor de elite.

- De wereldwijde bankencrisis, verstopt achter het c o r o n a masker - een bankencrisis die eindeloos veel dieper, hoger en verder reikt dan de laatste bankencrisis, maar waarover niets verteld wordt. Evenmin vertellen ze je dat deze crisis niet zal opgelost worden met staatsgeld, maar met ons geld, het geld van onze rekeningen.

Toch is mijn interesse voor financiële vrijheid niet vanuit bovenstaande ontstaan, maar vanuit de wens om mijn eigen passie in de wereld te kunnen zetten, zonder de stress dat ik van daaruit een voldoende inkomen moet genereren om mezelf een basisbestaan te gunnen. Ik ben creatiever wanneer ik niet in overlevingsmodus hoef te zijn. Vrijgeviger, guller, gelukkiger, rustiger.. en dus.. gezonder!

Door jaren te werken met volwassenen, met kinderen en met ouders, kom ik steeds opnieuw tot dezelfde conclusie: de meeste problemen zijn te herleiden tot 1 ding: een teveel aan stress. Overlevingsmodus. En dit is meestal gelinkt aan financiële stress. In het systeem waarin we zitten, moeten mensen werken om te overleven. Te hard werken. Geen tijd voor rust, geen tijd voor bezinning, geen tijd voor de kinderen, .. stress.. dus.. gezondheids- of opvoedingsproblemen.

Door twee jaar geleden zelf beslist te hebben om niet meer in loondienst te willen werken, maar énkel nog te doen waar mijn hart écht blij van wordt, kwam het geldvraagstuk vanzelf aan de orde. Ik voelde met heel mijn wezen dat het mogelijk moést zijn om voor mezelf een basisinkomen te genereren. Zodat ik verder gewoon kon leven volgens wat mijn hart wil. En zoals dat vaak gaat als je radicale hartskeuzes maakt, kwamen er daardoor verschillende opties op mijn pad. Nu twee jaar later ben ik blij dat ik dat pad heb durven volgen. 

De huidige crisis versterkt mijn gevoel van juistheid van dit pad. Het genereren van financiële vrijheid geeft terug een gevoel van vrijheid en onafhankelijkheid aan het systeem. De banken en de staat werken immers al lang niet meer voor de mensen, de mensen werken voor hen. Dat is de omgekeerde wereld. Zie ook onder De Vrije Mens.

Dankbaar ben ik voor de 3 bedrijven die op mijn pad kwamen, die me helpen mijn doel van financiële vrijheid stap voor stap waar te maken.

Ik zou het liefst zoveel mogelijk mensen hiermee in contact brengen, zodat meer en meer mensen zich onafhankelijk maken van de plicht van werken, van de regels van de staat, en van de corruptie van het bankensysteem.

Het geld dat je nu op de banken hebt staan, levert jou niks meer op. Sterker nog, stilaan zal je (steeds meer) moeten betàlen om jouw geld nog op de bank te laten staan.

In de komende weken zal ik hier systematisch meer informatie zetten over de manieren die ik vond om het geld dat ik nog had, voor mij te laten werken in plaats van omgekeerd.

Stuur me alvast een mail, of bel me, als je nu al meer wil weten! Ik help je graag verder.

 

Vrijheid creëeren is niet iets dat je alleen doet. Het gaat sneller als meer mensen meedoen.

 

Want hoe eerder je begint, hoe sneller je ook jouw geld voor jou kunt laten werken. Al vanaf 10 euro kan je aan de slag. Al gaat het uiteraard sneller vooruit met grotere bedragen. Want geld maakt nu eenmaal geld in deze kunstmatige wereld. Tot het moment dat het bewustzijn van de mensheid genoeg gestegen is om weer vanuit de natuurlijke wereld te leven, zal geld nog een rol blijven spelen, en is het een kwestie van het spel zo te spelen dat je meer tijd hebt voor vrije-mens-in-de-natuur te zijn. Althans, dat is hoe ik het voel 😉. Gelukkig is iedereen vrij om het zelf in te vullen!